2015.10.02
Elismerésünk a Bihari Mézlovagrend rendezvényén.
2015.07.28

Sokan ismerik a probiotikus tejtermékek egészségmegő rzésben betöltött pozitív hatását. Ehhez a kereskedelemben kapható „élő flórás” tejtermékek útján juthatunk hozzá. Azt már kevesebben tudják, hogy ezen hasznos mikroorganizmusok szaporodásukhoz cukrot vesznek igénybe, melyhez a tejben lévő tejcukor vagy hozzáadott répacukor szolgál forrásul. Kísérleteinkben e cukorforrást a mézben lévő könnyen felvehető cukrokkal (glükóz, fruktóz) helyettesítettük és vizsgáltuk hatását a probiotikus mikróbák szaporodására a Pécsi Tudományegyetem bevonásával. Megállapítottuk, hogy a méz, mint cukorforrás egyértelmű pozitív hatást gyakorol e hasznos mikrobák fejl ő déséhez, sőt az akácméz mellett a „TöbbmintMéz” termékcsaládból a zsálya és csipkebogyó méhtermék kiemelkedő eredményt hozott.

2015.06.11
Érdekességek történetünkből.